Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ




       Έχει ειπωθεί πολλές φορές ότι με λίγα πράγματα απλά ο κάθε άνθρωπος μπορεί να είναι ευχαριστημένος. Η απλότητα της καθημερινότητας δίνει στους ανθρώπους στοιχεία που ομορφαίνουν τη ζωή. Ειδικά το καλοκαίρι που οι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά με τα φυσικά στοιχεία η  φύση αναδεικνύεται περισσότερο.
       Η Χαλκιδική αποτελεί έναν από τους ομορφότερους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Στον τόπο αυτό συνδυάζονται η θάλασσα, το δάσος που φτάνει μέχρι τα γαλαζοπράσινα νερά των τριών κόλπων της (Κασσάνδρα, Σιθωνία, Άθως), ενώ εκείνο που αντιλαμβάνεσαι με την πρώτη επαφή είναι η ζέστη ματιά και φιλοξενία των ντόπιων που διατηρούν τα παραδοσιακά τους στοιχεία και έχουν κατορθώσει να τα "παντρέψουν" με το έντονο τουριστικό στοιχείο. Επιπρόσθετο στοιχείο που ενισχύει τα παραπάνω η ύπαρξη της Αθωνικής  Πολιτείας, όπου το θρησκευτικό στοιχείο προσθέτει μια επιπλέον ελκυστική νότα στην επίσκεψη στη γωνιά αυτή της Ελλάδας.
        Αναμφίβολα παρά τη μεγάλη απόσταση από την Αθήνα η ποικιλία των στοιχείων που θα συναντήσει ο επισκέπτης είναι κίνητρο σημαντικό για να οργανωθεί μια επίσκεψη μερικών ημερών που θα αφήσει αντικειμενικά μια πολύ γλυκιά πληρότητα αισθήσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: