Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΜΕ ΤΗ "ΘΟΛΟ"


          Μια από τις σημαντικότερες επισκέψεις της Δ τάξης πραγματοποιήθηκε σήμερα. Πιο συγκεκριμένα οι μικροί μαθητές επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και παρακολούθησαν την διαδραστική περιήγηση στην Αρχαία Αγορά μέσα στο υψηλής τεχνολογίας δημιούργημα, "Τη Θόλο". Αναφέρεται γα αυτό στην ιστοσελίδα του ΙΜΕ (http://www.ime.gr):

"Οι θεατές ξεναγούνται στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς και, με την καθοδήγηση ειδικού μουσειοπαιδαγωγού, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν οι ίδιοι τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν. Η αναπαράσταση της Αγοράς σε τρεις διαφορετικές στιγμές της ιστορίας της δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να αντιληφθεί την εξέλιξη μέσα στο χρόνο.Στην κλασική Αγορά (περί το 400 π.Χ.) τονίζεται η σημασία των δημόσιων διοικητικών κτηρίων και η ύπαρξη ενός μεγάλου ανοιχτού χώρου για συναθροίσεις και αθλητικές δραστηριότητες. Στα Ελληνιστικά χρόνια (περί το 150 π.Χ.) δεσπόζουν τα μεγάλα εμπορικά κτήρια (στοές)Τέλος, η ρωμαϊκή εικόνα της Αγοράς (περί το 150 μ.Χ.) αποτυπώνει τη σταδιακή της αποδυνάμωση ως διοικητικού και εμπορικού κέντρου, γεγονός που άφησε περιθώρια για την ανάπτυξη του θρησκευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα της, καθώς ανεγέρθηκαν καινούργιοι ναοί, ωδείο, βιβλιοθήκη".
      Σε κάθε περίπτωση υπήρξε μια άμεση σύνδεση των όσων είδαμε με ενότητες της φετινής μας Ιστορίας και θαυμάσαμε έστω και σε τριασδιάστατη ψηφιακή αναπαράσταση, όσα μελετάμε στο βιβλίο. 
           Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό του Ιδρύματος για την άψογη φιλοξενία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: