Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Η ΑΝΑΔΟΧΗ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


        Με μεγάλη ικανοποίηση λίγο πριν το σχολείο κλείσει για τις καλοκαιρινές διακοπές παραλάβαμε το φάκελο με τα στοιχεία του παιδιού, του οποίου γίναμε ανάδοχοι μέσω της δράσης που ξεκινήσαμε το τελευταίο δίμηνο. 
      Από φέτος λοιπόν είμαστε για ένα έτος οι ανάδοχοι της Τ.S. (τα πλήρη στοιχεία είναι στη διάθεσή μας) επτάχρονης μαθήτριας από την πολύπαθη Ρουάντα. Η μικρή Τ.S. ζώντας σε μια δύσκολη ορεινή κτηνοτροφική περιοχή προσπαθεί μέσα από αυτές τις δυσκολίες να εκπαιδευτεί (πηγαίνει σχολείο) και να πραγματοποιήσει τα όνειρά της. Το  σχολείο μας μέσω αυτής της μικρής, αλλά σημαντικής για κείνην συνεισφοράς, ευελπιστεί να την βοηθήσει να υλοποιήσει, όσα επιθυμεί. Οπως οι υπεύθυνοι της Action aid ενημέρωσαν εντός λίγων εβδομάδων θα λάβουμε το πρώτο μήνυμα από τη μαθήτρια, ενώ  το Σεπτέμβρη και με την έναρξη του σχολείου μπορούμε να αποστείλουμε και εμείς το δικό μας μήνυμα.
       Προσδοκώντας την αύξηση της συμμετοχής και την περαιτέρω επαφής με την αναδοχό μας οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας έδωσαν ένα σπουδαίο μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς απολύτως επίκαιρο στις μέρες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: