Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ

        Τι και αν απέμεναν μόλις 50 μέτρα από τον τερματισμό. Τι και αν οι δυνάμεις της δεν την κράτησαν όρθια, για να περπατήσει. Τι και αν οι γιατροί γύρω της την προέτρεψαν να σταματήσει. Η Κενυάτισσα Χιβόν Ενγκέτιχ, προηγούμενη στο μαραθώνιο του Όστιν των Η.Π.Α., δε δεχόταν να  τα παρατήσει. Γονάτισε και μπουσουλώντας τερμάτισε στην τρίτη θέση. 
     Τι σημασία έχει όμως αυτό . Η πίστη στα ιδανικά, η επιμονή για την επίτευξη του στόχου αναδεικνύει τους μεγάλους ανθρώπους. Η Κενυάτισσα μαραθωνοδρόμος θα μείνει σε όλους παράδειγμα αφοσίωσης στο στόχο και απόδειξης στην πίστη ότι κάθετι είναι αδύνατο μέχρι να πραγματοποιηθεί, όπως υποστήριξε η ηγετική μορφή του αγώνα κατά των φυλετικών διακρίσεων, ηγέτης της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.
        Η συμπεριφορά της θύμισε μια άλλη περίπτωση γυναίκας μαραθωνοδρόμου που  συγκλόνισε για την προσπάθειά της να τερματίσει στο Μαραθώνιο των Ολυμπιακών αγώνων του Λος Άντζελες στο μακρινό 1984. Της Ελβετίδας Γκαμπριέλας Άντερσεν. Παρακολουθήστε τα δύο συγκλονιστικά videos.
ΓΚΑΜΠΡΙΕΛΑ ΑΝΤΕΡΣΕΝ

 

ΧΙΒΟΝ ΕΝΓΚΕΤΙΧ

Δεν υπάρχουν σχόλια: