Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ..............ΑΠΟΔΡΑΣΗ


       Οι μέρες των διακοπών προσφέρονται πάντοτε ευκαιρίες για αποδράσεις. Αποδράσεις που μας βοηθούν να ρίξουμε τους πιεστικούς ρυθμούς της σχολικής μας καθημερινότητας. Ασφαλώς ζώντας στην Ελλάδα είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάποια στιγμή της διαδρομής θα βρεθείς δίπλα σε έναν  ιστορικό τόπο. 
       Έτσι έγινε και τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων όπου η διαδρομή προς τους ορεινούς τόπους της Στερεάς Ελλάδας μας έφερε κοντά σε ένα πολύ σημαντικό μνημείο που προέρχεται από την αρχαιότητα. Τον Λέοντα της Χαιρώνειας, ο οποίος στήθηκε στο ομώνυμο χωριό του νομού Βοιωτίας σε ανάμνηση της μάχης (338 π.Χ.) μεταξύ των μακεδονικών στρατευμάτων του Φίλιππου του Β΄και του γιου του Αλέξανδρου και των συνασπισμένων δυνάμεων των Θηβαίων - Αθηναίων κ.λ.π., οι οποίες και σκόπευαν να σταματήσουν την προέλαση των πρώτων προς τη νότια Ελλάδα.                  
        Παρά το πέρασμα των αιώνων και των εκατοντάδων κατακτητών το εντυπωσιακό σε διαστάσεις άγαλμα, που έχει πολλές ομοιότητες με το αντίστοιχο της Αμφίπολης, ξαναστήθηκε στη θέση που βρέθηκε  ο ομαδικός τάφος των 254 Θηβαίων οπλιτών και με στραμμένο το βλέμμα προς τον τύμβο των Μακεδόνων οπλιτών που χάθηκαν στην ίδια μάχη, επιβάλλει με την παρουσία του και θυμίζει μια ουσιώδη στροφή της ελληνικής ιστορίας, αφού η συγκεκριμένη μάχη εδραίωσε την κυριαρχία των Μακεδόνων στην Ελλάδα
       Με θερμές ευχές για καλό υπόλοιπο διακοπών υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε σε κάθε στιγμή να αποστέλλετε οπτικό και γραπτό υλικό που μπορεί να μας ενδιαφέρει και το οποίο με την απαραίτητη επεξεργασία θα αναρτηθεί. 
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ          

Δεν υπάρχουν σχόλια: