Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ - ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ


    Αρκετά σημαντική ημέρα η σημερινή, αφού είναι αφιερωμένη παγκοσμίως στο σχολικό αθλητισμό. Μέσω του αθλητισμού δίνεται η δυνατότητα για την εξίσωση των όποιου είδους ανισοτήτων, ρατσιστικών διακρίσεων και κάθε μορφής διαχωρισμού.  Σε μια κοινωνία που προχωρά μπροστά μέσω των τεχνολογικών εξελίξεων οι κοινωνίες πρέπει να εργάζονται για την εξάλειψη φαινομένων που η διαφορετικότητα των ανθρώπων επηρεάζει τις επιλογές μας. Μέσα από τα σχολεία μπορεί να γίνει η γαλούχηση των νεότερων γενεών και η προετοιμασία τους,ώστε φαινόμενα - φαντάσματα του παρελθόντος να μην επενέρχονται.
       Το σχολείο μας με πολλές δράσεις τίμησε τη σημερινή ημέρα δίνοντας την ευκαιρία για ενασχόληση με σημαντικά πράγματα που ξεφεύγουν λίγο από το καθημερινό πλαίσιο. Αθλήματα στο προαύλιο, προβολή video και ταινιών, διάβασμα παραμυθιών, φύλλα εργασίας με δημιουργικές δραστηριότητες αποτέλεσαν τη βάση των αναφορών που έγιναν.
        Ευχή μας είναι η διάθεση για την εξαφάνιση τέτοιων φαινομένων να παραμένει ζωντανή όλο το χρόνο και όχι μόνο κάθε 6 Οκτωβρίου. Το οφείλουμε όχι μόνο σε όσους έχουν πέσει θύμα κάθε είδους διαχωρισμού αλλά και στις επόμενες γενεές που θα πρέπει να παραλάβουν ένα κόσμο διαφορετικό από το παρελθόν.
    Μικρό δείγμα του υλικού τα video που απευθύνονται στις μικρές τάξεις και αναφέρονται στο δικαίωμα στη διαφορετικότητα και στην κάθε μορφή ρατσιστικής βίας. Βασικό μήνυμα της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΠΟ


 Ο ΜΑΥΡΟΥΛΗΣ

 

ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ

                                                                                       

H ΥΠΟΣΧΕΣΗ

                     








                  

                                                                           
                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια: