Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ...... ΙΣΤΟΡΙΑ



           Κάθε καλοκαίρι οι αποδράσεις που πραγματοποιούνται αναδεικνύουν πέρα από τις απίστευτες ομορφιές του τόπου μας και τις ιστορικές στιγμές που αντιπροσωπεύουν κάθε σημείο του. Σε όποιο μέρος και να βρεθεί κάποιος είτε ηπειρωτικό είτε νησιωτικό ανακαλύπτει ιστορικά στιγμιότυπα συνδεδεμένα με τη σύγχρονη ή την παλαιότερη Ελλάδα. Οι τοπικές κοινωνίες τα τελευταία χρόνια επιχειρούν να γνωστοποιούν τα ιστορικά στίγματα των περιοχών τους επιδιώκοντας την  ανάδειξη του τόπου τους. Πέρα από τα υλικά οφέλη που ασφαλώς προκύπτουν, όλες αυτές οι προσπάθειες δίνουν έναν άλλο τόνο στον Έλληνα ή αλλοδαπό επισκέπτη μεγενθύνοντας την ήδη σημαντική θέση της πατρίδας μας στην Παγκόσμια Ιστορία. 
          Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελούν οι Σπέτσες. Το νησί της Μπουμπουλίνας στην άκρη του Αργολικού κόλπου αποτέλεσε ένα από τα προπύργια του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων το 1821 προσφέροντας υλικά και ηθικά με το ισχυρό ναυτικό και τους άξιους  καπετάνιους που διέθετε. Μια ιστορικά βεβαρυμένη ατμόσφαιρα που σε υποβάλλει από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς εκεί. Είναι εύκολα προσβάσιμο για τον επισκέπτη και αποτελεί μια καλή διέξοδο για ολιγοήμερη απόδραση. Ο συνδυασμός διακοπών και ιστορικής ενημέρωσης είναι ελκυστικός. Μικρό δείγμα των όσων γράφονται οι παραπάνω φωτογραφίες.

Υ.Γ. Όποιος έχει να προτείνει μέρη που επισκέφθηκε και θέλει να το μοιραστεί μαζί μας μπορεί να φτιάχνει ένα μικρό κείμενο και να το στέλνει μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: