Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

     Έχουμε πολλές φορές επαναλάβει και από αυτή τη γωνιά πως η αισθητική καλλιέργεια του ανθρώπου είναι από τις βασικές στοχοθεσίες της εκπαίδευσης. Αισθητική καλλιέργεια που επιτυγχάνεται μέσω και της συμμετοχής των μαθητών σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις που ξεφεύγουν από το βασικό πλαίσιο λειτουργίας που υλοποιείται κυρίως μέσα από τα βιβλία.
        Μια τέτοια εκδήλωση έγινε χθες 30 Απριλίου στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου μας. Μαθητές και καθηγητές του 3ου Γυμνασίου της πόλης μας με αφηγήσεις, απαγγελίες, χορογραφίες, δραματοποιήσεις και προβολές παρουσίασαν στο κατάμεστο "Μίκης Θεοδωράκης" ένα μεγάλο μέρος από τη ζωή και το έργο του οικομενικού ποιητή μας Κωνσταντίνου Καβάφη.  Η λογοτεχνική αξία του Αλεξανδρινού ποιητή έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως. Η μελέτη του έργου του έχει απασχολήσει πολλούς ειδικούς της Λογοτεχνίας. Η ευρύτητα και οι συμβολισμοί του ποιητικού του λόγου αποδεικνύονται εύστοχοι και επίκαιροι σήμερα, κάτι που και από τον  τίτλο της εκδήλωσης " Και η εποχή μας έμοιασε στον Καβάφη" φάνηκε. 
      Μέσα σε μια καβαφική ατμόσφαιρα και μετά από αρκετά επίπονη  προετοιμασία οι μαθητές ανέδειξαν τα ξεχωριστά ταλέντα τους καθηλώνοντας τους θεατές. Μεγάλη και η χαρά για εμάς του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης, αφού η πλειοψηφία των συμμετεχόντων αποτελούσαν τα προηγούμενα χρόνια μαθητές μας. Έδωσαν με την παρουσία τους μεγάλη ικανοποίηση σε όσους αποτέλεσαν μέρος της εξέλιξής τους. 
      Ασφαλώς τα περισσότερα συγχαρητήρια ανήκουν στους εμπνευστές και οργανωτές της παράστασης που κατόρθωσαν σε τόσο μικρό διάστημα να προετοιμάσουν μια εκδήλωση δύο περίπου ωρών με συνεχή ροή και χωρίς κενά . Απέδειξαν όλοι για μια ακόμα φορά πως, όποιος θέλει, μπορεί. Μακάρι στο μέλλον να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: