Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Η ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΦΙΛΙΑΣ

     Μια ευχάριστη έκπληξη για τους μαθητές της Ε2 τάξης του σχολείου μας έκρυβε η ειδοποίηση για ένα συστημένο γράμμα που λάβαμε από το ταχυδρομείο. Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε ότι μας περίμενε ένα δέμα με αποστολέα το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου Κεφαλλονιάς. 
     Η τάξη μας πριν από 2,5 μήνες περίπου συναισθανόμενη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές των σχολείων στις σεισμόπληκτες περιοχές και χρησιμοποιώντας μέρος της διδακτέας ύλης στο μάθημα της Γλώσσας  συνέταξε 25 επιστολές (όσοι και οι μαθητές του τμήματος) συμπαράστασης προς τους μαθητές των δύο δημοτικών σχολείων του Ληξουρίου. Θεωρώντας ότι η συναισθηματική στήριξη, η έμπρακτη αλληλεγγύη και η υποστήριξη δράσεων ανακούφισης είναι βασικοί κοινωνικοί στόχοι της εκπαίδευσης προσπαθούμε να εμφυτεύουμε αυτά τα στοιχεία σε κάθε ευκαιρία.
     Σε απάντηση αυτών λοιπόν οι μαθητές των δύο τμημάτων της Ε τάξης του συγκεκριμένου σχολείου απέστειλαν προσωπικά ατομικά δώρα σε κάθε μαθητή μας ευχαριστώντας ίσως με τον τρόπο τους για την δική μας κίνηση. 
      Πιστεύουμε πως μέσα από οποιαδήποτε δυσκολία μπορούν να γεννηθούν νέες και καλύτερες  συνθήκες σε πολλούς τομείς. Επιθυμία μας είναι αυτό που μέσα από μια φυσική καταστροφή ξεκίνησε ανάμεσα στα δύο σχολεία  να συνεχιστεί με περισσότερες συνεργασίες και ανταλλαγές για κοινά θέματα που μας απασχολούν και να συναντηθούμε από κοντά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: